2016. szeptember 2., péntek

Hogyan fokozd vállalkozásod láthatóságát a Google Trusted Photographer segítségével - 1. rész

Tudtad, hogy a vállalkozások keresésekor a fogyasztók 44%-a használ térképeket és hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokat? És azt, hogy átlagosan e helykeresések 41%-a végződik a hely tényleges felkeresésével? Sőt, a fotókat és virtuális bemutatót tartalmazó adatlapoknak kétszeres esélye van az érdeklődés felkeltésére. Ebben lehet segítségedre a Google Trusted Photographer.

Olyan fényképészek és ügynökségek nyerhetik el a Google Trusted Photographer - magyarul Megbízható Szakember - címet, akik legalább 50, a Google minőségi feltételeinek megfelelő 360°-os képet készítettek és tettek közzé a Street View alkalmazáson keresztül. Ezek az interaktív fotók egy virtuális túrává állnak össze, és kiegészítve a tradicionális fényképekkel hozzáadhatóak mind a Google Cégem profilhoz, mind a céges honlaphoz.
Íme egy példa rá:

Előnyök az üzletvezető számára

1. Garantált képminőség, használhatóság, relevancia
A Google minőségi és mennyiségi követelményeket támaszt a fényképek jóváhagyásáért cserébe, ezzel járulva hozzá a leendő ügyfelek és vendégek bizalmának elnyeréséhez.

2. Az ügyfelek még azelőtt kerülhetnek kapcsolatba az üzlettel, hogy belépnének oda
A vásárlás előtti döntéshozatalt segíti elő a virtuális bemutató, mely az otthon kényelméből is bejárhatóvá teszi a helyszínt/üzletbelsőt, ezzel növelve a leendő vendégek és ügyfelek bizalmát, komfortérzetét.

3. Az egész világgal megosztható a virtuális túra
Nemcsak a Google Keresőben, Google Térképen, és a Google Cégem felületén jelennek meg az interaktív fotók, hanem akár a honlap, blog, illetve a közösségi média felületek tartalmát is képezheti.

4. A képek tárolása és megosztása is ingyenes
Csupán egy Google Cégem fiókra van szükség.

5. Az ügyfelek is hozzáadhatják saját fotóikat, véleményüket a megjelenésekhez
Mind a vendégek által feltöltött saját fotók, mind a véleményük, értékelésük segítik mások eligazodását, ráadásul személyesebbé, egyedivé teszik ezzel a vállalkozás jelenlétét a Google felületein.

6. Bármikor újrakészíthetők a képek
Akár a forgalmasabb időszakokra  - például Karácsony - jellemző nyüzsgést, akár a renoválás utáni állapotot szeretnéd bemutatni a vállalkozásban, erre bármikor lehetőséged nyílik.

Zárszó

A vállalkozások online láthatóságának fokozása érdekében az egyik meghatározó lépés a magas minőségű 360°-os fényképek feltöltése a céges felületekre - Google Cégem, honlap, közösségi média -, így a keresést végrehajtó felhasználók bárhol és bármikor tájékozódhatnak, nézelődhetnek a helyszínen anélkül, hogy fizikailag ott lennének.

A sorozat következő részében a konkrét megjelenési helyeket, illetve a fotók elkészítésének folyamatát mutatom be.

Ha szeretnéd feldobni vállalkozásod online megjelenését, a Reklámművek Google Trusted csapata örömmel segít neked. Írj az info@reklammuvek.com e-mail címre, vagy hívj minket a +3630-203-9609 telefonszámon, hogy megbeszéljük a részleteket!

A reklammuvek.com-on megjelenik a Google Trusted matrica

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése