2016. szeptember 8., csütörtök

Hogyan fokozd vállalkozásod láthatóságát a Google Trusted Photographer segítségével - 2. rész

Tudtad, hogy a vállalkozások keresésekor a fogyasztók 44%-a használ térképeket és hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokat? És azt, hogy átlagosan e helykeresések 41%-a végződik a hely tényleges felkeresésével? Sőt, a fotókat és virtuális bemutatót tartalmazó adatlapoknak kétszeres esélye van az érdeklődés felkeltésére. Ebben lehet segítségedre a Google Trusted Photographer.

Olyan fényképészek és ügynökségek nyerhetik el a Google Trusted Photographer - magyarul Megbízható Szakember - címet, akik legalább 50, a Google minőségi feltételeinek megfelelő 360°-os képet készítettek és tettek közzé a Street View alkalmazáson keresztül. Ezek az interaktív fotók egy virtuális túrává állnak össze, és kiegészítve a tradicionális fényképekkel hozzáadhatóak mind a Google Cégem profilhoz, mind a céges honlaphoz.
Íme egy példa rá:
Ha kíváncsi vagy a sorozat első részére, ahol az üzletvezetőknek járó előnyökről írtam, kattints ide!

Hol jelenhetnek meg az elkészített körpanorámaképek

Google Keresés
A Google keresési találatába integrált céges adatlap értéke láthatóságában rejlik. A Street View segítségével még hangsúlyosabbá válik a vállalkozás online jelenléte.

Google Keresési találat

Google Térkép
Amikor egy potenciális ügyfél keresést hajt végre a Google Térkép felületén, kiemelt figyelmet kell fordítani a pozitív első benyomás keltésére, melyhez egy jó eszköz a kiváló minőségű fényképek elkészítése és feltöltése.

Google Térkép megjelenés

Szállodakeresés a Google oldalain
Akár a Google Keresésen, akár a Google Térképen keresztül érkeztek a látogatók, könnyedén körbevezethetőek a szállodában, ráadásul azonnali foglalásra is van lehetőségük.

Szállodakeresés a Google oldalain

Honlap, blog, közösségi média
A virtuális túra beágyazható a cég online elérhető felületeibe, így például a honlap, a Facebook, és a Twitter felületébe is.

Honlapba ágyazott 360°-os fotó | hiltonchicagohotel.com
Honlapba ágyazott 360°-os fotó | hiltonchicagohotel.com
A 360°-os fotó Facebookos megjelenése | media.fb.com
A 360°-os fotó Facebookos megjelenése | media.fb.com

A 360°-os fotó Twitteres megjelenése | geekwire.com
Twitteres megjelenés | geekwire.com
Vállalkozás külsejére ragasztott matrica
Messziről is jól látható helyre érdemes ragasztani a Google matricáját, mely azt igazolja, hogy az üzletbelső már a virtuális térképen is felfedezhető.

"Step inside" matrica | google.com/streetview/sales
"Step inside" matrica | google.com/streetview/sales


A 360°-os fotók elkészítésének folyamata

Mindössze az alábbi 6 lépés elvégzése szükséges ahhoz, hogy az üzletbelső megjelenjen a Google felületein.

1. A szimpatikus fényképész/ügynökség kiválasztása és megbízása
A google.com/streetview/hire/ honlap meglátogatása után görgess le a táblázatig, ahol a szűrő segítségével könnyedén kiválaszthatod a földrajzilag neked megfelelő megbízható szakembert. Vedd fel vele a kapcsolatot a megadott elérhetőségeinek egyikén, majd egyeztessetek időpontot.

A Megbízható Szakemberek elérhetőségei
A Megbízható Szakemberek elérhetőségei
Előny olyan ügynökséget megbízni, aki az összes marketing tevékenységet, beleértve a hirdetéseket kezelni tudja, hiszen ezáltal a folyamatok gyorsabbá és olcsóbbá válnak.

2. Előkészületek a fotózáshoz
A digitális fényképek akkor érik el céljukat, ha tükrözik az üzlet hangulatát, megtekintésekor a látogató a helyszínen érezheti magát. Éppen ezért javasolt egy átlagos munkanapon készíttetni a képeket, azonban kiemelt hangsúlyt kell fordítani a tisztaságra és a rendezettségre, hogy pozitív összbenyomást keltsen.
A képek elkészülte után lehetőség van ugyan arcok, tárgyak elhomályosítására, azonban fontos az üzletben tartózkodó vásárlókat előre figyelmeztetni, hogy fotózás fog zajlani.

3. A fényképkészítés folyamata
A megbízott fotós/ügynökség a vállalkozás utcára néző felétől az üzletbelsőig - 3 méterenként - haladva készíti el a fényképeket. Ezután feltölti azokat a Street View profiljába, ahol összeköti őket, hogy virtuális túrává álljanak össze.
Mindez -  üzletnagyságtól függően - körülbelül 1,5 óráig tart.

4. Fotók jogosultságaink átruházása
Amikor a fényképész/ügynökség átruház egy 360°-os fotót neked, a fotó egy példánya a fényképész/ügynökség Street View “Profil” lapján marad, és mindkét példány esetében ő lesz a közreműködő. A fotó megtekintési számlálója és a Trusted Photographer programból származó pontok a következőnél maradnak:
 • Az eredeti fotó közreműködőjénél
 • A fotó előző tulajdonosánál (ha a fotót többször vitték át)
 • A fotó jelenlegi tulajdonosánál
A fotó jogosultságainak átviteléhez a Trusted Photographer az alábbi lépéseket követi:
 1. Megnyitja a Street View alkalmazást
 2. Megnyitja a közzétett fotót a „Profil” alatt
 3. Koppint a Továbbiak lehetőségre a jobb felső sarokban
 4. Kiválasztja a Jogosultságok átvitele lehetőséget
 5. Megadja annak a személynek az e-mail-címét, akihez át szeretné vinni a jogosultságokat. Az e-mail-címnek Gmail-fióknak kell lennie, vagy társítva kell lennie egy Google-fiókhoz
 6. Koppint a Jogosultságok átvitele lehetőségre
Megjegyzések:
 • Csak olyan 360°-os fotók jogosultságait viheti át, amelyek megfelelnek a Google Térkép képelfogadási és adatvédelmi irányelveinek.
 • Ha már folyamatban van 5 átvitel, több fotó jogosultságait nem viheti át. További fotók jogosultságait akkor viheti át, ha a célszemély elfogadja az átviteli kérést vagy eltelik 60 nap (amelyik előbb következik be).
 • A közzétett 360°-os fotókat a rendszer hozzáadja a Google Fotók Földrajzi Panorámaképek mappájához. Ha a Google Trusted Photographer töröl vagy eltávolít bármilyen 360°-os fotót a Földrajzi Panorámaképek mappából, a fotókat a rendszer a Google Térképről is eltávolítja. Azokat a fotókat, amelyek jogosultságai hozzád kerültek, a rendszer nem menti a Földrajzi Panorámaképek mappába.
5. Tulajdonjog és a képek feletti jog
A Google javasolja, hogy "amikor fényképészek/ügynökségek és vállalkozástulajdonosok együttműködésbe kezdenek, mindkét fél írjon alá egy szerződést, amelyben a megállapodásra, jótállásra és jövőbeni tulajdonjogokra vonatkozó rendelkezések kerülnek megfogalmazásra.
 • Fontos meghatározni, hogy a fotózást követően ki lesz a fényképek tulajdonosa. Ha a fényképész/ügynökség őrzi meg a tulajdonjogot, a vállalkozás tulajdonosának tudnia kell, hogy miként használhatja fel a képeket a fényképész/ügynökség szerzői jogának megsértése nélkül. Ha a tulajdonjog a vállalkozás tulajdonosára száll, gondoskodni kell arról, hogy beleegyezzen az átruházásba, valamint tisztában legyen a fényképész/ügynökség fennmaradó jogaival.
 • Ugyanazt a képet tilos kétszer, két különböző fiók (például a fényképész és a vállalkozás tulajdonosának fiókja) révén megjeleníteni."
6. 360°-os fotók beágyazása honlapba, blogba
 1. Nyisd meg számítógépeden a Google Térképet, és győződj meg arról, hogy ugyanabba a fiókba jelentkeztél be, mint amelyet a Street View alkalmazásban is használsz
 2. Kattints a menüre
 3. Kattints a Hozzájárulások elemre
 4. Kattints a Fotók elemre
 5. Válaszd ki a beágyazni kívánt fényképet
 6. Kattints a Továbbiak lehetőségre
 7. Válaszd ki a Kép megosztása vagy beágyazása lehetőséget
 8. A megjelenő panel tetején kattints a Kép beágyazása elemre
 9. Válaszd ki a kívánt méretet, másold ki a beágyazandó HTML-kódot, és illeszd be a webhely vagy a blog forráskódjába

Zárszó

A vállalkozások online láthatóságának fokozása érdekében az egyik meghatározó lépés a magas minőségű 360°-os fényképek feltöltése a céges felületekre - Google Cégem, honlap, közösségi média -, így a keresést végrehajtó felhasználók bárhol és bármikor tájékozódhatnak, nézelődhetnek a helyszínen anélkül, hogy fizikailag ott lennének.

A sorozat következő részében a Facebookra történő 360°-os fotók beágyazását, és a hirdetési lehetőségeket mutatom meg.

Ha szeretnéd feldobni vállalkozásod online megjelenését, a Reklámművek Google Trusted csapata örömmel segít neked. Írj az info@reklammuvek.com e-mail címre , vagy hívj minket a +3630-203-9609 telefonszámon, hogy megbeszéljük a részleteket!


A reklammuvek.com-on megjelenik a Google Trusted matrica

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése