2015. június 12., péntek

Tudod mit csinálnak a látogatók a honlapodon? Mi megmutatjuk …

Bizonyára feltetted már magadnak a kérdést, hogy mit csinálnak a látogatók a weboldaladon, megtalálják-e a megfelelő tartalmat, melyik részét nézik többet, többen, melyek azok a tartalmak amik kevésbé érdekesek, eljutnak-e egyáltalán az oldal aljára, stb.
A vizsgálatokhoz korábban is számos eszköz állt rendelkezésre, amelyek információt adtak a látogatószámról, a megtekintett oldalakról, kattintásokról végtelen számú és részletességű grafikonok formájában, de ezekből pont az hiányzott, ahogy a látogatók az oldaladra tekintenek és ahogy azt használják. 

 
 Új, hőtérképes elemzést, egérmozgatást és aktivitás mérést alkalmazó UX (Felhasználói interfész) vizsgálatunkkal soha nem látott mélységben ismerheted meg
weboldalad/mobil site-od  látogatóit és kapsz visszajelzést arról, hogyan, milyen változtatásokkal teheted azt sokkal jobbá.
Néhány lehetőség ízelítőül:

  • Link  teszt:  a látogatók gyakran olyan részletekre kattintanak az oldalakon, amelyekről azt várják hogy kattinthatóak (linkként viselkedjenek), a valóságban azonban mégsem.  Vizsgálatunkkal azonosítani lehet ezeket és a honlapot ennek megfeleleően átalakítani, jelentősen növelve a felhasználói élményt. 
  • Zavaró, irrerleváns elemek/tartalmak a honlapon: ezek a tartalmak feleslegesen foglalják a helyet, anélkül hogy a látogatók figyelmét vonzanák - a vizsgálattal azonosítani tudjuk ezeket és módosítható a tartalom. 
  • Hiányzó információk azonosítása: ennek tipikus jelei a gyakori scrollozás a honlap aljára anélkül hogy bármire katiintanának, valamint  a kis területre koncentrálódó nagy intenzitású mozgások. Láthatóan keres valamit az ügyfél, de nem találja. 
  • Hőtérképet készítünk a website oldalairól annak bemutatására, hogy az egyes oldalakon mely funkciók, szövegek, szövegrészletek stb a leginkább használtak, látogatottak. 
  • Eszközfüggő megjelenések: előfordul hogy weboldalad asztali gépen jól mutat, de ugyanaz a tartalom mobilon vagy táblagépen teljesen más felhasználói viselkedést generálhat. Vizsgálatunk rámutat ezekre a különbségekre és segít abban, hogy a weboldalt  mobilról látogató felhasználók is elégedettek legyenek. 
  • Nem látogatják a honlap alsó részét: előfordul, hogy a látogatók nem gördítik le a látogatott weboldalt, mert nem egyértelmű, hogy lejjebb is van tartalom. A vizsgálatban ezeket a töréspontokat részletesen elemezzük és eszközöket, módszertant javaslunk a változtatásra. 
  • A fő képernyő terület kihasználása: a látogató másodperceken belül eldönti, hogy marad-e az oldalon vagy sem. Ehhez a landing page-ek megjelenését úgy kell kialakítani, hogy maradjon a látogató - az elemzés ezen területek beanosításával és elemzésével hozzájárul ahhoz, hogy a látogatók maradjanak az oldalon.  
  • Aktivitás növelés: előfordul, hogy a látogatók nem aktívak az elvárható mértékben az oldalon. Ilyen esetekben lehetőség van számukra kérdéseket feltenni (pl. milyen infókat látna szívesen az oldalon?) és a tartalmat felépítést ennek megfelelően korrigálni. 
  • Fejléc és menüelemzés: gyakran előfordul, hogy a fejléc és menü indoklatlanul nagy helyet és látogatói figyelmet foglal le. Elemzésünkben  részletesen megvizsgáljuk és javaslatot teszünk az optimális elrendezésre, struktúrára.
 A méréshez és elemzéshez csak néhány kódrészlet elhelyezésére van szükség, a kiválasztott, fontosnak vagy problémásnak ítélt oldalakon.
Javasolt szolgáltatási időtartam: 3-6 hónap (a rendelkezésre álló adattartalom és látogatószám függvényében)
További információkért küldj emailt az info@reklammuvek.com email címre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése