2014. április 25., péntek

Offline konverziók online mérése a Google Adwords és Analytics rendszerében

Március 17-én élő demonstráción mutattuk be hogyan mérhetjük meg azokat a konverziókat, amelyek offline (bolti kiskereskedelmi környezetben) történnek, de online hirdetések eredményeként.
A gyakorlatban sokszor előfordul, hogy a konverzió nem online módon történik. Például a látogató az online hirdetések alapján tájékozódik, végrehajt mikró konverziókat, de a vásárlás nem a webshopban történik, hanem elmegy a boltba és ott vásárol. Az ilyen típusú konverziókat offline konverziónak nevezzük.
A folyamatot a Marketing Budapest Meetup résztvevői számára szervezett demó kapcsán mutattuk be. A meetupot az esemény előtt hirdettük a Google Adwords rendszerében.

 A hirdetésre kattintva a látogató egy olyan landing page-re jutott, ahol olyan ajánlattal szembesült, miszerint ha az oldalon letölthető kupont kinyomtatja és magával hozza a meetupra, ott bemutatja, akkor kap egy csokoládét. A gyakorlati megvalósítában a landing page egy erre a célra létrehozott Facebook oldal volt, azon belül az oldalra telepített Facebook alkalmazás főoldala. A  kupon a  kódot alfanumerikusan és vonalkód formájában is tartalmazta.


A meetupon azok a résztvevők akik hoztak magukkal kinyomtatott kupont és bemutatták azt, a vonalkód leolvasása és online valósidejű ellenőrzése után megkapták a megérdemelt csokoládét.
Heuréka, konverzió történt! A látogató online hirdetésből értesült a rendezvényől és a hirdetés hatására eljött a meetupra. Adatbázisunkban rendelkezésre áll az az információ, hogy milyen hirdetés aznosítójú hirdetésre kattintott a látogató aki később a meetupra eljött. A konverziót visszatölthetjük a Google Adwordsbe így kampányunk értékelésénél, az elemzések során és a riportkészítésnél már az offline konverziók is az értékelhető események között szerepelnek.
A  megoldás részletes bemutatása itt található: www.novumdata.com/post

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése