2014. február 4., kedd

Honlaptervezés - Adwords és Facebok Szakértővel

Honlaptervezés - Vonj be egy Adwords szakértőt a tervezésbe és megváltozik, amit a honlapokról gondoltál.

“Hirdetni akarom az új honlapomat”

Sokan jönnek hozzzánk, büszkén a cégük új honlapjára, webáruházára azzal, hogy hirdetni szeretnék az új website-jukat. Sajnos nagyon sokszor kell azt mondanom, hogy az elklészült új oldalból számos olyan dolog hiányzik, ami hatékonnyá (és olcsóbbá) tenné a hirdetést. A fejlesztők általában nem foglalkoznak online hirdetésekkel, vagy csak felültesen ezért általában nem ismerik azokat a technikákat, amiket egy-egy honlap elkészítésekor alkalmazniuk kellene, ahhoz hogy a honlpahoz kapcsolódó hirdetések hatékonyak legyenek.
A legtöbb online reklámügynökség akár hónapokig, évekig együtt dolgozik a honlap vagy webáruház tulajdonosával és ugyanaz az lapvető érdeke mint a tiéd, hogy működjön az oldalad. Jól kialakított honlapjánl a hirdetések kedvező áron hozzák a bevételeket és hosszú távon is megéri hirdetni.

Adwords szakértő szerepe a honlaptervezésnél

  1. “Az oldal káros lehet a számítógéped számára”

Az egyik legnagyobb kár, ami érhet, ha megfertőzik a honlapodat valamilyen malware-val. Mi ennek az egyik látható következménye?
Te sem szeretnéd látni ezt a Googleben a honlapodnál: “Az oldal káros lehet a számítógépe számára”
A kártevők elleni védekezést már a tervezésnél meg kell kezdeni - akár etikus hack vizsgálatokat is megrendelni - és be kell állítani azokat a szolgáltatásokat, amik jelzik ha baj van. Ilyen szolgáltatás páldául a Google Webmaster tools.
  1. 404 - Hiba

Leállt a honlapod? Csak 404-t (“Hiba. Az oldal nem található”) látsz mindenhol, vagy még ezt sem?
A tervezésnél ügyelni kell arra, hogy ha nem található egy oldal, akkor a webszervered 404-es hibajelzéssel - az oldal nem található - válaszoljon, így az Adwords is észreveszi ezt és leállítja a hirdetéseket. Az ügynökség és a fiók tulajdonos értesítést kap a leállásról, így nem fogyasztja feleslegesen a pénzedet.
A 404-es hibánál azonban még rosszabb, ha a honlap nem ad ilyen hibajelzést hanem csak egy üres oldalt ad vissza, vagy a főoldalra viszi a látogatót. Ilyen esetekban akár napokig, hetekig is futhatnak úgy a hirdetések, hogy rossz, vagy üres oldalra viszik a látogatókat.
  1. Az Adwords költségek csökkentése

Az Adwordsben de más, PPC (Pay Per Click) hirdetési rendszerekben a kattintások díja függ a hirdetés minőségétől (nem is kicsit akár százszoros különbség is előforudlhat a fizetendő díjban). Az Adwords minőségi mutató számításában komoly szerepe van a honlap kialakításának is. Ezeket a szempontokat az Adwords szakértő tudja a legjobban képviselni.

A jó minőségű honlap hirdetéséért kevesebbet kell fizetni!
Aki már keres valamit, mert szeretne megvenni valamit, vagy többet megtudni egy témáról, az szereti ha olyan oldalra érkezik a Google találatra kattintva, ami pontosan arról szólt amit ő keres. Körültekintő tervezéssel megoldható az, hogy akár több száz, ezer, vagy tízezer termék mindegyike megjelenjen az Adwods hirdetésekben.
  1. Már megint a nyakadon a határidő, és holnapra kellene egy ütős kampány?

A jól megtervezett honlap támagotja az Adwords vizálishidetés-készítő működését, így gyorsabban lehet létrehozni olyan hirdetéseket, amik kapcsolódnak a honlapod tartalmához.


Az alapos előkészítés elősegíti a hirdetések készítését.
A vizuális hirdetés készítővel készített hirdetések, ha a honlap támogatja ezt a funkciót, biztosítja hogy a hirdetések színvilága, a logo és a szöveg is megegyezzen a honlapon található tartalommal és annak formázásával. Az így készült hirdetések általában magasabb átkattintási arányt és több konverziót (vásárlást, hirleveél feliratkozást stb.) hoznak, mint a hagyományos módon készült hirdetésverziók.

Honlaptervezés díjak - Mibe kerül mindez?

A legtöbb tevezési tanácsa, amit az Adwords szakértő ad nem, vagy alig jár többletmunkával a tervezés során, így nem jelenti a honlatervezési költségek jelentős növelését. Persze az Adwords szakértő sem dolgozik ingyen, de egy hosszabb távú féléves-éves szerződés mellett, már lehet hogy nem kér külön díjat a tanácsadásért.
A jó tervezéssel elért költségmegtakarítások, akár 2-3 hónap alatt megtérülnek a hirdetési költségekben, vagy a nagyobb bevételekben.

Utoszó

A jó grafikust, sitebuildert, programozót esetleg UX szakértőt nem pótolja az online hirdetési tanácsadás. A webdesigner csapat kiválasztáson akár az üzleted sikere múlhat, megrendelőként ebbe fektesd a legtöbb energiát és abba, hogy pontosan leírod, hogy mit vársz el a honlapodtól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése