2012. június 14., csütörtök

Mi a különbség a Yappp Kvíz és a Trívia Facebook alkalmazások között?

 
2012.  június 8-ától már két feleletválasztós játék érhető el a Yappp alkalmazás portfóliójában. Mindkét játékban kérdésekre kell válaszolni, feleletválasztós rendszerben. Mindkét alkalmazásban a játék végén a játékos oklevelet kap, ami elhelyezésre kerül a Facebookos fotóalbumában. Ha ennyi mindenben megegyeznek, mi a különbség? 

A különbség a játék logikájában van. A Tríviában a kérdésekre a helyes választ kell kitalálni. Minden kérdésnél csak az egyik válasz a helyes. A helyesen  válaszok számától függ, hogy a játékos melyik oklevelet kapja. Ez praktikusan úgy működik, hogy minden felöltött oklevél típushoz meghatározhatod, milyen eredmények mellett jelenjen meg az adott oklevél. A trívia további újdonsága, hogy opcióként lehetőség van a kérdések véletlenszerű kiválasztására is. Ekkor max 30 kérdést tölthetsz fel, meghatározhatod hogy a játék során hány kérdés jelenjen meg. A kérdések a felötltött kérdésekből véletlenszerűen kerülnek kiválasztásra.

A Kvízben viszont a Tríviával ellentétben nincs jó vagy rossz választás, a kvízben minden válasz helyes. A játékos a személyiségéhez, szokásaihoz, ízléséhez, érdeklődéséhez a legközelebb álló válaszokat választja ki. A válaszok alapján a játékoshoz illő oklevél készül, amely megosztható és elhelyezésre kerül a játékos Facebook fotóalbumába. A működésben ez úgy valósul meg, hogy minden kérdés minden válasz opciójához a beállítás során meg kell admi, melyik eredmény (oklevél) tartozik hozzá. A játék végén az az oklevél jelenik meg eredményként, amelyhez  a legtöbb válasz érkezett. Egyenlő számú válasz esetén az az oklevél kerül megjelenítésre, amelyik alacsonyabb sorszámú kérdésnél kapott helyes választ.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése