2012. május 10., csütörtök

Hogyan teheted Facebook oldalad vonzóbbá?

Egyre több cég ismeri fel és használja a Facebook lehetőségeit. Sok jó és kevésbé jó példát ismerünk - a jó példák számának szaporításában és a buktatók elkerülésében igyekszünk segíteni olvasóinknak itt a blogon.

1. szabály: Tedd oldalad megjelenését vonzóvá és befogadóvá, közvetíts a célközönség számára vonzó üzeneteket. Ha ezt nem teszed, a látogatók azonnal sarkon fordulnak és mennek tovább (a versenytársakhoz).

A Timeline formátum ehhez minden lehetőséget biztosít, a nagyméretű cover photo, az oldalad  profil képe, az app ikonok mérete és elhelyezése, a pinned postok lehetősége és így tovább.

A cover fotó (Borító kép) mérete: 851 pixels széles, 315 pixel magas és 100 kilobyte-nál kisebb méretű kell legyen. A fotót az oldal adminisztrátora töltheti fel vagy cserélheti le, a “Borító hozzáadása” vagy a “Borító megváltoztatása” gombokkal.

Ne feledkezz meg a Facebook előírásokról a cover photo-ra vonatkozóan:
  • a cover fotó nem lehet félrevezető, nem sértheti mások szerzői jogait, nem ösztönözhetsz másokat a cover fotód személyes oldalukra való feltöltésére.
  • nem tartalmazhat ár vagy vásárlási információt (pl. x% kedvezmény, stb)
  • nem tartalmazhat kontakt információt mint pl. webcímet, email címet, egyéb elérési lehetőséget, semmi olyant amelynek egyébként a helye az oldalad Névjegy szekciójában lenne.
  • nem tartalmazhat utalást Facebok jellemzőkre vagy funkciókra, így nem szerepelhet rajta a Like/Share , de például nyilat sem helyezhetsz el rajta ami ezekre a funkciókra mutatna.
  • Nem tartalmazhat cselekvésre felhívást (pl. Vásárolj most, vagy Oszd meg barátaiddal, stb)

Oldalad profilképét is érdemes gondosan megválasztani. Ne felejtsd el, hogy minden az oldalad nevében történt bejegyzés, komment mellett ez fog megjelenni. 
Míg a Cover photo-t célhoz kötötten érdemes váltogatni, addig a profilkép az állandóságot jelképezi.

Amiről sokan hajlamosak megfeledkezni: cseréld le az alkalmazás ikonokat saját oldaldhoz illeszkedőre!
A legtöbb oldal egyszerre több alkalmazást is használ, amelyek ikojai a borítókép alatt helyezkednek el.  A látogatók, hacsak valamilyen hirdetés/link révén nem jutnak el közvetlenül az alkalmazás oldalára, először ezeket az ikonokat látják.  Tehát nagyon fontos, hogy ezek egyértelmű üzenetet közvetítsenek és a látogatókat arra össztönözze, hogy kattinstanak és nézzék meg az alkalmazást.
A  telepített alkalmazások rendszerint hoznak magukkal egy “gyári” ikont, ezek azonban egyszerűen lecserélhetők.
Válaszd az Admin Panelt, majd a Kezelés menüben az Oldal szerkesztését. A balodalt megjelenő oszlopban válaszd az Alkalmazásokat. A megjelenő alkalmazás listából válaszd azt, amelyiket szerkeszteni kívánsz és kattints a Beállítások módosítása linkre.
Kattints az Egyéni lapkép Módosítás linkre, töltsd fel az új ikont. Az ikon mérete 111*74 pixel.
Ugyanitt írhatod át az alkalmazás nevét is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése