2011. március 11., péntek

Facebook Hirdetések - Facebook Üzleti Oldalak

Érdemes-e hirdetni a facebook-on?
A Socialbakers Magyarországra vonatkozó adatai alapján $0,29*, azaz kb. 60 Ft-ba kerül egy kattintás, a facebook-on, és $0,12*-re azaz, kb. 25 Ft-ra jön ki az ezer megjelenésenkénti ár (CPM).
*: 2011. március 11-i adat
Érdemes összevetni a "nagy" magyar szolgáltatók listaáravial, ahol röpködnek a 400 - 500 Forintos kattintásonkénti árak, vagy a 2 - 15 megjelenésenkénti árak. Igen, jól értik, ez utóbbi azt jelenti, hogy van olyan nagy magyar oldal aki, hatszázsorosát kéri el egy hirdetés mégjelenésért, mint amennyiért elérhetjük hogy megjelenjen a hirdetésünk a facebook-on. Persze az eltérő méret és eltérő formátum indokolhat bizonyos árkülönbséget, de nem ekkorát. Az eredmény is megvan! Nem, nem díjcsökkentés, hanem erőfeszítés arra, hogy elhitessék, hogy a kattintás alapú kampányok hatástalanok, rosszak és alig van helyük a hirdetési piacon.
A kattintás alapon vásárolt kampányok hatékonyak! Csak tudni kell őket használni.
De ez egy másik történét (bejegyzés).

Ahhoz, hogy érdemes legyen hirdetni a Facebook-on, azért még van szükséges pár dologra - pl. termékre és nem csak egy ötletre, de most feltételezem, hogy legalább ezek megvannak - így, honlapra, vagy facebook üzleti oldalra, vagy egy facebook alkalmazásra.


A humor és precizitás itt sem hanyagolható el
Az Üzleti Oldalak megadják azt a kényelmet a felhasználóknak, hogy a Facebook-on belül maradhatnak, és a lehetőség, a facebook alkalmazásokon keresztül, adott arra is, hogy szinte minden funkciót (vásárlást, bankkártyás fizetést, feliratkozást hírlevélre stb.) megvalósítsunk a Facebook-on belül.
Miért jó a cégeknek, hogy a felhasználókat a saját üzleti oldalukra vonzzák? A like (vagy "Tetszik") lehetősége miatt. Ha sikerült megnyernünk egy érdeklődőt, hogy "Tetszik"-elje az oldalunkat, akkor a későbbiekben megkap minden bejegyzést, változtatást a cégünk üzleti oldaláról.
A Broadway Jegyiroda Üzleti oldal híre a szerző üzenőfalán.

Fontos, hogy itt is hasznos információval és csak a legszükségesebbekkel lássuk el "rajongóinkat", hiszen ha unalmasak a híreink, vagy túl sok van belőlük, nagyon gyorsan megszüntetik a hireink megjelenését.
Ha hirdetünk a Facebook-on, akkor érdemes megfontolni azt is, hogy saját Facebook Üzleti Oldalt hozzunk létre, hogy gyűjtsük a potenciális partnereket, ügyfeleket.

A következő bejegyzésben arról, írok majd, hogy milyen facebook hirdetési formákat használhatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése